Zaterdagnamiddag werd onder ruime belangstelling de tentoonstelling jumelagekunst uit IJsselstein en Septemberdagen Ter Vesten in kasteel Le Paige officiëel geopend. Niet zonder ongelukjes.


De micro-installatie viel tijdens de toespraak van jumelageschepen Ryken  pardoes een lange tijd uit en begon tussendoor hard te fluiten.  Rumoer allom.  De stem werd onverstaanbaar.

Francis Anthonis trok in z'n toespraak blijkbaar  onverstandig het jumelagelaken uit de jaren 70 helemaal naar zich toe.
Gewezen jumelagevoorzitter Wif Van Dyck : 'Zo is Cis Anthonis, zich voordoen als de man die de jumelage met IJsselstein heeft groot gemaakt.  Hij vemeldt met opzet geen namen van de échte jumelagepioniers.  Dat is onfatsoenlijk.'

De IJsselsteinse burgemeester Patrick van den Brink maakte in z'n kort en krachtig pleidooi meteen veel goed met een duidelijke visie voor de jumelagetoekomst.

Na de openingsreceptie was restaurant De Posterijen gastheer voor de IJsselsteinse delegatie.

Sprankelende kunstwerken
De kunstenaars die over de Nederlands-Belgische grens trokken, zijn Helen en Dick Stuart, Guillaume Monné en Ans Wilbers uit zusterstad IJsselstein (Utrecht).

Het tweede luik van deze dubbeltentoonstelling toont u het kunstsmeedwerk van de Herentalse kunstsmid Roger Dierckx. Het thema ijzer en vuur wordt hernomen door de leden van fotoclub Anthony.

Waar : Kasteel Le Paige, Nederrij 135, Herentals
Wanneer : van 03/09 tot 25/09/11
open woe do, vrij, za, zo van 14 tot 17u.

Een aanrader.

Op de foto : enkele jumelagepioniers op de pui van Le Paige : Bram van Roo & echtgenote Katinka, Wif Van Dyck, Milia Van Elsen-Van Rompaey en de huidige IJsselsteinse burgemeester Patrick van den Brink.